באנו לשדרג

מתכון לקערת לחם עם ביצת עין - בראנץ' מושלם

קוראים לזה גם "ביצה בקן" ולמעשה מדובר בביצת עין שמכינים בתוך פרוסת לחם קלוי או לחמנייה אישית. אם יש מנה שמגדירה במדויק מהו בראנץ' - זו המנה הזו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קערת לחם עם ביצת עין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 לחמניות עגולות קטנות
  • 1/2 כוס גבינת צ'דר / גבינה צהובה מגורדת
  • 1/4 כוס עירית קצוצה / בצל ירוק קצוץ
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בעזרת סכין חדה, חותכים את הרבע העליון של כל לחמנייה ומעבירים אותו לתבנית. בעזרת כף, מרוקנים את תוך הלחמנייה ויוצרים גומה במרכז - אך שומרים על שוליים של לחם בפנים.

3. מסדרים את קעריות לחם בתבנית, ומפזרים בתחתית כל גומה כבסיס 2 כפות גבינת צ'דר / גבינה צהובה ו-1 כף עירית.

4. שוברים ביצה בכל קערת לחם, יוצקים מעל 1 כף שמנת מתוקה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

5. אופים במשך 15-17 דקות, עד שהלחמניות קלויות, החלבונים מתגבשים והחלמון עדיין מעט נוזלי. מצננים במשך 5 דקות, מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים מיד עם סלט ירקות עשיר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר