קציצות בשר ללא בשר
קציצות בשר ללא בשר (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 1/2 1 כוסות קינואה - 1/2 כוס קינואה לבנה + 1 כוס קינואה אדומה
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף שמן זית  
  • מלח ים
  • להרכבת הקציצות:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 בצל לבן, קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 4 גבעולי אורגנו
  • חופן עלי בזיליקום טרי, קצוצים
  • חופן עלי פטרוזיליה טרייה, קצוצים
  • 4 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם פנקו
  • 1/2 כוס פשתן טחון
  • רוטב עגבניות ביתי או קנוי

אופן ההכנה:

אאא

1. מוסיפים את הקינואה, המים, שמן הזית והמלח לסיר בינוני על אש גבוהה. מביאים לרתיחה וממשייכם לבשל על אש בינונית עד שכל המים מתאדים, תוך ערבוב מתמיד.

2. במקביל, מכינים את שאר מרכיבי הקציצות: מחממים את שמן הזית במחבת קטנה, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 2 דקות, תוך ערבוב מתמיד. לאחר מכן מוסיפים את השום והאורגנו ומבשלים עוד דקה או שתיים, עד שהם ריחניים.

3. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים מעל מעט שמן זית.

4. בקערה גדולה, מערבבים את הבזיליקום, הפטרוזיליה, הביצים, פירורי הלחם והפשתן. מוסיפים את הבצל המטוגן והקינואה המבושלת (לאחר שמצננים אותה קלות), ומערבבים בידיים עד לקבלת עיסה אחידה. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך.

5. יוצרים כדורים שווים מהעיסה, מגלגלים אותם במעט שמן זית ומסדרים בתבנית המוכנה.

6. אופים במשך כ-30 דקות, עד שהקציצות שחומות ופריכות. 

7. במקביל, מבשלים את רוטב העגבניות בסיר, וכשהקציצות מוכנות, מוסיפים אותן לרוטב, מבשלים יחד לספיגת טעמים במשך כ-10 דקות על אש בינונית ומסירים מהאש.