מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ובייבי תפוחי אדמה עם פטריות אפויים ברוטב בלסמי

ארוחת מושלמת כשאתם אחרי יום מטורף, ואם מגיעים אורחים, פשוט תכפילו כמויות. טעים לאכול מיד כשהתבנית יוצאת מהתנור, אך השאריות יישמרו היטב במקרר במשך כמה ימים - בהנחה שיישארו כאלה בכלל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוף ובייבי תפוחי אדמה עם פטריות אפויים ברוטב בלסמי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 700 גרם בייבי תפוחי אדמה, בקליפתם, שטופים היטב (ניתן לחצות לשניים אם הם גדולים מדי)
  • 20 גרם פטריות לבנות, *לא שטופות* אלא מנוגבות בעדינות, ללא הרגל, חצויות אם הן גדולות מדי
  • 1 שאלוט גדול או בצל לבן בינוני, חתוך ל-8 פלחים
  • 4 שיני שום, בקליפתן
  • 8 גבעולי רוזמרין טריים
  • 8 גבעולי תימין טריים
  • מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
  • 6 כפות שמן זית
  • 5 כפות חומץ בלסמי
  • 4 רבעי עוף שלמים (שוקיים ומשולשים מחוברים)

אופן ההכנה:

1. ממקמים רשת במדף האמצעי של את התנור ומחממים אותו ל-230 מעלות. משמנים תבנית רחבה במעט שמן (או מצפים את התבנית בנייר כסף משומן קלות).

2. בקערה גדולה, מניחים את תפוחי האדמה, הפטריות, פלחי השאלוט / הבצל, מוסיפים 4 גבעולי רוזמרין ו-4 גבעולי תימין, 1 כפית מלח, פלפל שחור, 3 כפות שמן ו-3 כפות חומץ בלסמי. מערבבים היטב הכל ושופכים את תכולת הקערה לתבנית המוכנה.

3. מניחים את רבעי העוף בקערה, מוסיפים 3 כפות שמן, 2 כפות בלסמי, 1/2 כפית מלח, כמות נדיבה של פלפל ומערבבים היטב כדי לצפות את העופות. מזיזים את הירקות שבתבנית כדי לפנות מקום לעופות ותוחבים תחת כל עוף את עשבי התיבול שנותרו.

4. אופים במשך 40-60 דקות, עד שהחלק העבה ביותר של העוף מגיע ל-73 מעלות (אין לכם מדחום? העוף צריך להיות רך ושחום והירקות פריכים מבחוץ ורכים מבפנים).

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר