בשר צלוי בתנור עם ברוקולי
בשר צלוי בתנור עם ברוקולי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה5 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 4-5 שיני שום, כתושות דק או מרוסקות
  • 2-3 כפות דבש
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2-3 כפיות ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית מלח גס (אופציונלי. זכרו שרוטב הסויה מלוח בעצמו)
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • קמצוץ שבבי פלפל אדום מיובש
  • 450-550 גרם סטייק שנחתך מנתח מספר 17*
  • 4-6 כוסות פרחי ברוקולי
  • 1 כף קורנפלור + 1 כף מים קרים (אופציונלי, לקבלת רוטב סמיך יותר)

אופן ההכנה:

אאא

*בקשו מהקצב לחתוך את הנתח לסטייקים עם כיוון הסיבים, כך כשתגיעו הביתה, תוכלו לחתוך אותו בקלות לנגיסים - ריבועים או רצועות - נגד כיוון הסיבים.

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר כסף.

2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את רוטב הסויה, השום, הדבש, הסוכר החום, שמן השומשום, חומץ האורז, הג'ינג'ר, מלח, פלפל שחור ושבבי פלפל מיובש.

3. מוסיפים את רצועות / ריבועי הסטייק לתערובת ומניחים בצד להשריה של 10-15 דקות לפחות עד שעה שלמה.

4. בעזרת מלקחיים או כף מחוררת, מסדרים את רצועות הסטייק בתבנית עם רווחים ביניהן. 

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

5. מוסיפים את פרחי הברוקולי לרוטב, ומערבבים כך שיקבלו ציפוי מהיר. הם רק צריכים להירטב קלות. מעבירים את הברוקולי לתבנית, ומפזרים את הפרחים בין הבשר. שומרים בצד את הרוטב. 

6. אופים במשך 10-12 דקות או עד שהבשר מוכן וניתן לנעוץ מזלג בקלות בברוקולי.

7. לא חובה: במקביל, ניתן להרתיח בסיר קטן את הרוטב שנותר. מערבבים היטב את הקורנפלור והמים בקערה קטנה ויוצקים לסיר לאחר הרתיחה. מערבבים ללא הפסקה במשך 30 שניות עד שמתקבל רוטב סמיך מאוד והקורנפלור נמס לגמרי. אפשר להוסיף עד רבע כוס לדילול.

אופן ההגשה: לאחר שהבשר והברוקולי מוכנים, יוצקים עליהם את הרוטב, מקשטים בבצל ירוק פרוס ושומשום ומגישים מיד, עם אורז לבן. הכי טעים להגיש טרי, אך ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.