באנו לשדרג

מתכון לרוטב גבינה קטיפתי וממכר - ופרווה לגמרי

רוטב גבינה הוא תוספת מבורכת לסלטים ופסטות ומצוין כמטבל לצ'יפס או לחטיפים מלוחים, אבל מה אם היינו אומרים לכם שאפשר להגיש אותו גם עם בשר? קבלו את הגרסה הטבעונית הנהדרת לרוטב "גבינה" פיקנטי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
רוטב גבינה טבעוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כפות שמן צמחי
  • 1 בצל לבן, קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף, ללא זרעים, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית פפריקה טחונה
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 תפוח אדמה קטן בקליפה אדומה, מקולף וחתוך לקוביות
  • 1/2 1 כוסות חלב שקדים
  • 1/4 1 כוסות קשיו גולמי
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • רוטב חריף (אופציונלי, לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד לשקיפות, במשך כ-4 דקות. מוסיפים את הפלפל הירוק והשום ומאדים עוד דקה.

2. מוסיפים את הכמון, הכוסברה, הפפריקה והפפריקה המעושנת, מאדים במשך דקה ומערבבים פנימה את תפוחי האדמה, חלב השקדים והקשיו.

3. מביאים את התערובת לבעבוע עדין, ואז מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-17 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
4. במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, טוחנים לתערובת חלקה.

5. יוצקים את הרוטב לסיר, מתבלים במלח ופלפל שחור ואם רוצים, מוסיפים רוטב חריף לפי הטעם ומבשלים על אש נמוכה לחימום. מסירים מהאש.

עם מה מגישים רוטב גבינה? הרוטב הזה פרווה - אז אפשר להגיד ש...עם הכל! הרוטב מעולה לצד סלטים קרים, לערבוב עם פסטות מבושלות, כמטבל לצ'יפס / ירקות מטוגנים או אפויים ולחטיפים מלוחים וכן, גם על הסטייק או ההמבורגר שלכם. ואוקיי, אם אתם נחרדים מהחיבור, אתם יכולים לקרוא לו "המטבל הסודי של כיכר".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר