מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 כוסות עדשים כתומות שהושרו במים 30 דקות וסוננו
  • 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט כמון טחון
  • 2-3 כפות רסק עגבניות
  • 3 ליטר ציר ירקות או מים

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים קלות את הבצל והשום. מוסיפים את הגזר, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור, מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב.

2. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, יוצקים מעל את ציר הירקות או המים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה על אש בינונית. בתום הבישול, ניתן לטחון את המרק בעזרת מוט בלנדר למרקם הרצוי. מגישים עם קמצוץ צ'ילי יבש ושאריות לחם מאתמול.