לכבוד שבת

מתכון לסלט ירוק עם סלמון צרוב ברוטב פיקנטי

השפית מורן פינטו עם מנת פתיחה נהדרת לשולחן השבת שטעים לאכול גם כארוחה קלילה בסתם יום של חול: מתכון לסלט ירוק עם קוביות סלמון חם ברוטב שום פיקנטי - היישר מקטגוריית "כמה פשוט, ככה מרשים". בגדול, חותכים מראש את הירקות, מערבבים את הרוטב בכלי נפרד ומזהיבים קלות את הסלמון. ממש סמוך להגשה, מאחדים בקערה גדולה את כל המרכיבים ומגישים כשהסלמון חם (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סלט ירוק עם סלמון צרוב (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 נתחי פילה סלמון טריים, חתוכים לקוביות בגודל 5X5 ס"מ
  • 1 ראש חסה אייסברג, חתוכה גס
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
  • 2 עגבניות תמר מוצקות, פרוסות
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס לטבעות דקות
  • 1/2 פלפל חריף, פרוס דק
לרוטב:
  • 3 כפות מיונז
  • 2 כפות חומץ טבעי
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית שטוחה תימין יבש
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת פסים ומזהיבים היטב את קוביות הסלמון מכל צד. מוציאים ומעבירים לכלי סגור.

2. בכלי קטן, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

3. סמוך להגשה, מערבבים בקערה גדולה את הירקות החתוכים, מניחים עליהם את קוביות הסלמון, יוצקים את הרוטב מעל ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר