פריטטה עם מנגולד
פריטטה עם מנגולד (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(2 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס בצלצל שאלוט חתוך לקוביות
  • 2 כוסות עלי מנגולד קצוצים - או כל ירק אהוב אחר
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 ביצים, טרופות

אופן ההכנה:

אאא

1. במחבת בקוטר 20 ס"מ שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השאלוט הקצוץ ומטגנים עד לריכוך במשך כ-2 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים יחד עד שהם מצטמקים. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.

2. יוצקים את הביצים על התערובת במחבת ומסירים מהאש. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שהביצים מתייצבות. פורסים ומגישים.