פתרון ליום ראשון

מתכון למאפה בצק עלים עם גבינת פטה וסלקים קטנים

עוד שבוע התחיל ואתם מבטיחים לעצמכם שבשבת הבאה תאכלו פחות. לבינתיים, הנה מתכון קליל למאפה בצק עלים עם סלקים צלויים, פטה, מעט תבלינים ו-לתנור. הוא יוצא יפהפה, כמו שטיח פרסי (מתכונים, אוכל)

רותם ליברזון | כיכר השבת |
מאפה בצק עלים עם גבינת פטה וסלקים (צילום: מתוך הבלוג של רותם ליברזון)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת בצק עלים מרודד, כמובן עם חמאה
  • 7-8 סלקים קטנטנים (ניתן להשיג בשווקים) או סלקים גדולים יותר
  • 3 ענפי תימין טריים
  • שמן זית
  • חלמון ביצה אחד
  • 100 גרם גבינת פטה או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים
  • פלפל שחור ומלח גס

אופן ההכנה:

1. צולים בתנור את הסלקים בחום של 220 מעלות צלזיוס, במשך 1/2 שעה או עד שנהיים רכים.

2. מניחים את בצק העלים על תבנית המרופדת בנייר אפייה. חותכים את הסלקים לרבעים או במידה והם גדולים יותר, לשמיניות - ומניחים אותם בצורה מסודרת על גבי הבצק. בוצעים חתיכות נאות של גבינה ומניחים ביניהם. מוסיפים כמה עלי תימין, מתבלים בפלפל שחור ומלח גס ואת קצוות המאפה מושחים במעט חלמון, להשחמה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, למשך 20 דקות, או עד שהמאפה משחים ומוכן. מזליפים מעט שמן זית מעל ומגישים חם עם סלט ירוק רענן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר