אצבעות מוצרלה בציפוי פריך
אצבעות מוצרלה בציפוי פריך (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה55 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 12 מקלות מוצרלה, חצויים לשניים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות חלב
  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 1 כפית תערובת תיבול איטלקי
  • 1 כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • לרוטב המרינרה:
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות משימורים
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית תערובת תיבול איטלקי
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה רדודה אחת מניחים את הקמח, בקערה רדודה נפרדת טורפים את הביצים והחלב ובקערה רדודה שלילית מערבבים את פירורי הלחם, תערובת התיבול, אבקת השום, מלח ופלפל שחור.

2. לקבלת ציפוי פריך במיוחד, מצפים את מקלות המוצרלה בקמח, טובלים בתערובת הביצים, מגלגלים בתערובת פירורי הלחם ואז מצפים שוב בקמח, טובלים בביצים ומגלגלים בפירורי הלחם.

3. מסדרים את המקלות המצופים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים למשך 30-40 דקות.

4. על אש בינונית, מחממים שמן בגובה 5 ס"מ במחבת עמוקה עם תחתית עבה, ומטגנים בשמן החם בקבוצות את מקלות הגבינה המצופים. מטגנים במשך 2 דקות מכל צד או עד שהמקלות זהובים ופריכים. מוציאים ומניחים על רשת מתכת או נייר סופג.

הכנת רוטב המרינרה:
5. במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, טוחנים היטב את העגבניות.

6. במחבת על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה עד שהוא ריחני. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מתבלים בתערובת האיטלקית, מלח ופלפל שחור, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 10-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.