מתכון לאצבעות מוצרלה בציפוי פריך ורוטב מרינרה

דמיינו מקלות שמנמנים, חמים וקריספיים שנקרעים בדיוק באמצע והגבינה לא מפסיקה להימתח בין שתי החתיכות - אוקיי, זה הזמן לפתוח את העיניים ולהכין את הפינגר פוד הממכר הזה לגמרי בעצמכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אצבעות מוצרלה בציפוי פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 12 מקלות מוצרלה, חצויים לשניים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות חלב
  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 1 כפית תערובת תיבול איטלקי
  • 1 כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

לרוטב המרינרה:

  • 1 כוס עגבניות מרוסקות משימורים
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית תערובת תיבול איטלקי
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה רדודה אחת מניחים את הקמח, בקערה רדודה נפרדת טורפים את הביצים והחלב ובקערה רדודה שלילית מערבבים את פירורי הלחם, תערובת התיבול, אבקת השום, מלח ופלפל שחור.

2. לקבלת ציפוי פריך במיוחד, מצפים את מקלות המוצרלה בקמח, טובלים בתערובת הביצים, מגלגלים בתערובת פירורי הלחם ואז מצפים שוב בקמח, טובלים בביצים ומגלגלים בפירורי הלחם.

3. מסדרים את המקלות המצופים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים למשך 30-40 דקות.

4. על אש בינונית, מחממים שמן בגובה 5 ס"מ במחבת עמוקה עם תחתית עבה, ומטגנים בשמן החם בקבוצות את מקלות הגבינה המצופים. מטגנים במשך 2 דקות מכל צד או עד שהמקלות זהובים ופריכים. מוציאים ומניחים על רשת מתכת או נייר סופג.

הכנת רוטב המרינרה:
5. במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, טוחנים היטב את העגבניות.

6. במחבת על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה עד שהוא ריחני. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מתבלים בתערובת האיטלקית, מלח ופלפל שחור, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 10-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר