מה נאכל היום?

מתכון לעראייס חמים וטעים של אושרית אברג'יל

עראייס / עראיס הוא מאכל מזרח תיכוני שתפס תאוצה ב-3 השנים האחרונות, אשר מבוסס על פיתה הממולאת בבשר טחון ונצרבת בשמן - פעולה שהופכת אותה לפריכה ואת כל המנה למופלאה, לא פחות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עראייס חמים וטעים (צילום: מתוך האינסטגרם של oshritabergil@)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 קילו בשר טחון (צלעות)
  • 150 גרם שומן כבש (לא חובה)
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • 1 חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף תבלין עמבה
  • 1/4 כוס שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כ-12 חצאי פיתות

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל החומרים יחדיו (כמובן, ללא הפיתות).

2. ממלאים את חצאי הפיתות בבשר ומניחים בצד (רצוי להכין לפחות שעה מראש.)

3. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן וצורבים את הפיתות מכל הכיוונים, (מתחילים בצד הפתוח עם הבשר ואח"כ מ-2 צדי הפיתה) כ-1/2 דקה מכל צד.

4. מעבירים לתבנית המרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-15 דקות. אופן ההכנה הזה מבטיח בשר מוכן ועסיסי.

5. מגישים עם סלט עגבניות, טחינה, עמבה, חצילים מטוגנים או כל מה שמתחשק לכם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר