עראייס חמים וטעים
עראייס חמים וטעים (צילום: מתוך האינסטגרם של oshritabergil@)
  • זמן הכנהשעה ו-30 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 קילו בשר טחון (צלעות)
  • 150 גרם שומן כבש (לא חובה)
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • 1 חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף תבלין עמבה
  • 1/4 כוס שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כ-12 חצאי פיתות

אופן ההכנה:

אאא

1. מערבבים בקערה את כל החומרים יחדיו (כמובן, ללא הפיתות).

2. ממלאים את חצאי הפיתות בבשר ומניחים בצד (רצוי להכין לפחות שעה מראש.)

3. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן וצורבים את הפיתות מכל הכיוונים, (מתחילים בצד הפתוח עם הבשר ואח"כ מ-2 צדי הפיתה) כ-1/2 דקה מכל צד.

4. מעבירים לתבנית המרופדת  בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-15 דקות. אופן ההכנה הזה מבטיח בשר מוכן ועסיסי.

5. מגישים עם סלט עגבניות, טחינה, עמבה, חצילים מטוגנים או כל מה שמתחשק לכם.