תוצרת בית

מתכון לקרפ צרפתי מושלם ללא צורך בציוד מיוחד

קרפים דקיקים, לעיסים וקלילים יותר מפנקייקס ובטעם ניטרלי יחסית שיכול לעבוד עם תוספות מתוקות ומלוחות באותה מידה. טוחנים את הבלילה בבלנדר ואפשר לשמור אותה במקרר לילה שלם ובבוקר לארגן במהירות ארוחה מפנקת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קרפ צרפתי מושלם (צילום: Monika Grabkowska on Unsplash)
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית וניל
  • 1/4 כוס חמאה מומסת
  • שמן או חמאה מומסת לשימון המחבת

אופן ההכנה:

1. בבלנדר, טוחנים את הקמח, המלח, הביצים ותמצית הווניל לתערובת חלקה. יוצקים מעל את החמאה המומסת וטוחנים עוד דקה.

2. מעבירים את הבלילה לקערה או כד, מכסים ושומרים במקרר במשך שעה לפחות ורצוי לילה שלם.

3. 30 דקות לפני הכנת הקרפים, משאירים את הבלילה בטמפרטורת החדר להפשרה. מחממים מחבת טפלון, רצוי בקוטר 25 ס"מ, על אש בינונית-גבוהה ומשמנים אותה קלות בעזרת נייר מגבת ספוג בשמן צמחי או חמאה מומסת.

4. לכל קרפ יוצקים 1/4-1/3 כוס למרכז המחבת, מרימים את המחבת בידית ומטים אותה לצדדים כדי שהבלילה תתפשט ותגיע לדפנות. כשהחלק התחתון של הקרפ מתחיל להשים, הופכים בעזרת מרית ומטגנים את הצד השני.

הצעות להגשה: עם תותים (או כל פרי אהוב אחר), שוקולד מומס, קצפת, שקדים פרוסים, תערובת סוכר-קינמון, קרמל, גבינה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר