
התכנסנו כאן כדי להזכיר לכם שמרק הוא אוכל מזין, בריא ומחמם שמאפשר לכם ליהנות מכל העולמות ולהמליץ לכם על כמה מתכונים חובקי עולם. רגע לפני שנשלוף את מיטב הסירים ונדליק את הגז על האש הגבוהה בכיריים, נספר לכם על כמה מיתרונותיו של המרק.
בקלות ובזריזות
הכנת מרק אינה פעולה שמצריכה זמן הכנה ממושך. כל מה שצריך זה רק לקצוץ קצת, להוסיף תיבול, להכניס לסיר ולתת לכיריים הבוערות לבשל אותו. מי שרוצה לקצר את זמן הבישול יכול בהחלט לשלוף את סיר הלחץ ולקצר את משך ההמתנה לקצר יותר.
כמה שיותר בריא, ככה הכי טוב
מרקים רבים מאפשרים לנו הזדמנות פז להשלים את מכסת הירקות היומית שלנו. מרק הוא אחת הדרכים הטובות ביותר ליהנות מכל הטוב שיש לטבע להציע לנו, ובפרט בחורף. אם יש לכם ירקות שידעו ימים טובים יותר, מרק הוא הפתרון המושלם עבורם ועבורכם.
מרק קפוא? אפשרי בהחלט
אם גם לכם יש ימים שאתם עייפים מדי כדי לבשל, או טרודים ועסוקים ואינכם מצליחים לפנות זמן לבישול, בפעם הבאה שאתם מכינים מרק, הכינו ממנו כמות גדולה יותר. כך תוכלו להקפיא לפחות חצי ממנו לפעם הבאה, כך שאם תמצאו את עצמכם אחרי יום ארוך במיוחד או עסוקים עם אינספור מטלות, תוכלו לשלוף את המרק מהמקפיא ולהפשיר אותו בזריזות.
חיזוק המערכת החיסונית
אומנם כולנו יודעים שמרק עוף הוא המרק שנבחר להילחם בצינון ושיעול, אך זה לא במקרה. הירקות הללו שנמצאים בו מסייעים מאוד להילחם כנגד החיידקים. לכן, הקפידו להוסיף למרקים שלכם בצל, שום טרי, גזר וסלרי לחיזוקה של מערכת החיסון.
לאחר שסיימנו למנות את יתרונותיו של המרק, נציין כמה אפשרויות למרקים מושלים עבור החורף הקר.
מרק חרירה מרוקאי
מרק החרירה אשר מוצאו מרוקאי הוא מרק סמיך ועשיר במגוון ירקות, עשבי תיבול ירוקים קטניות ובשר. טעמי המרק הם עשירים והוא נחשב למרק מאוד בריא ומשביע. המרק מושלם לימות החורף הקרים שבהם אנו תרים אחרי אוכל שיחמם אותנו, ייתן לנו הרבה אנרגיה וגם ישאיר אותנו שבעים לאורך זמן. אל תשכחו להוסיף את מיץ הלימון הטרי שמעניק לו את הטעם הכה ייחודי שלו.
מרק מינסטרונה איטלקי
המטבח האיטלקי מוציא תחת ידיו שלל מתכונים, מאכלים וקינוחים נהדרים, ולכן אין שום סיבה שהמרקים שלו יהיו שונים. ייתכן כי לא ידעתם זאת אך בעבר המטבח האיטלקי נחלק לשניים: מטבח עילי השייך לעשירים והמיוחסים ומטבח תחתי השייך לפשוטי העם. למרק מינסטרונה יש מרכיבים פשוטים למדי וזמינים ולכן הוא שויך למטבח העניים, אבל כיום הוא נחשב לקלסיקה אמיתית שתוכלו למצוא בכל רחבי איטליה.
מרק כתום סמיך, טעים ומנחם
לאוהבי המרקים הסמיכים, המלך של קטגוריית המרקים הזאת הוא מרק כתום. גם הוא מגיע ממחוזות איטליה. אשר להכין אותו גם חלבי וגם פרווה אם חפצה נפשכם במרק שכזה גם בארוחה בשרית. לרוב מרק כתום יכיל ירקות כתומים כמו גזר, דלעת, דלורית ובטטה. כמובן שלא חייבים להשתמש בכל הירקות ואפשר לבחור בשניים ומעלה.
מרק כתום יכול להיות נהדר גם למנה ראשונה אך גם למנת ביניים כמנה קטנה.
מרק בצל צרפתי
מרק הבצל הצרפתי הוא כזה ששמו הולך לפניו. בצלים מקורמלים שמתבשלים באיטיות על הגז, קמח שמומלץ לקלות לפני כדי לפתוח לו את הטעמים ותיבלון מינימלי אומנם, אך כזה שבהחלט מוסיף לו את הטעמים הנדרשים. מרק שכזה דורש זמן "ישיבה" בסיר כדי להפיק ממנו את טעמיו העשירים, ולכן מומלץ להכין אותו יום לפני שאתם מתעתדים לאכול ממנו. אל תשכחו להוסיף לבצל רגע לפני ההגשה פרוסות של באגט קלויות בגריל של התנור ומעליהן גבינת מוצרלה עם פרמז'ן שיהפכו למותכות ברגע וישדרגו את טעמי המרק.
0 תגובות