מה אוכלים היום?

מתכון למעקודה - פשטידת תפו"א בסיר, של אושרית אברג'יל

לפשטידת תפוחי האדמה המרוקאית הזו יש שקוראים מעקודה או מחמאר, אך זה לא באמת משנה, כל עוד הבסיס שלה נשמר: תפו"א מעוכים, ביצים, עשבי תיבול ומעט תבלינים והיא יוצאת גבוהה, אוורירית ויפה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פשטידת תפו"א בסיר (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 5 תפו"א בינוניים
  • 4 ביצים
  • 1 כפית מיץ לימון טרי
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. מבשלים בסיר עם מים רותחים את תפוחי האדמה עד שמתרככים היטב. מוציאים את המים (משאירים מעט מאד) ומועכים את תפוחי האדמה. מצננים מעט.

2. מוסיפים פנימה את מיץ הלימון, הביצים, התבלינים, השמן והפטרוזיליה ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את הביצה הנוספת ומערבבים קלות.

3. בסיר שטוח ורחב (עדיף מטפלון, שרוחב השוליים זהה לתחתית), מחממים שמן ומניחים בתוכו את הבלילה, משטחים מעט עם כף ומבשלים על אש גבוהה במשך 4 דקות. מנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומכסים עם מגבת מעל. מבשלים עוד 30-40 דקות. פותחים ובודקים שהפשטידה יציבה.

4. מורידים את הסיר מהאש ומניחים צלחת שטוחה הפוכה על פתחו. הופכים את הפשטידה בזהירות בצורה שהיא ״תיפול״ לצלחת. מחזירים את הסיר לגז על אש גבוהה ומוסיפים קצת שמן. בעדינות רבה מחזירים את הפשטידה לתוכו כשהצד האפוי כלפי מעלה. משאירים על אש גבוהה במשך 4 דקות, מנמיכים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות. שוב הופכים על צלחת שטוחה.

5. מגישים עם אריסה, חמוצים ופלח לימון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר