אורז תאילנדי אותנטי
אורז תאילנדי אותנטי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(5 מנות):

  • 2 כפות שמן צמחי / שמן קנולה / שמן בוטנים
  • 2 שיני שום גדולות קצוצות דק מאוד
  • 1/2 בצל, חתוך לקוביות
  • 150 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות - כנגד הכיוון של הסיבים
  • 3 בצלים ירוקים, גם החלק הירוק וגם החלק הלבן חתוכים ל-4
  • 2 ביצים, טרופות קלות
  • 1 כוס אורז יסמין לא מבושל
  • 3 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

אאא

1. מבשלים את האורז לפי ההוראות שעל האריזה ומעבירים למקרר למשך לילה.

2. במחבת גדולה או בווק גדול על אש בינונית, מחממים את השמן (מוסיפים כף שמן נוספת אם משתמשים במחבת). מוסיפים את השום וקוביות הבצל ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 30 שניות.

3. מוסיפים את החלקים הלבנים של הבצלים ורצועות העוף ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך דקה.

4. מסיטים את תכולת הווק / המחבת לצד ויוצקים פנימה את הביצים. טורפים אותן במהירות במשך 20 שניות.

5. מוסיפים את האורז ורוטב הסויה ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 2 דקות. מוסיפים את החלקים הירוקים של הבצלים וממשיכים לטגן ולערבב עד שכל האורז מצופה ברוטב.

מגישים מיד, חם, מקושט בכוסברה לצד פרוסות עגבניות ומלפפונים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות