מה אוכלים היום?

מתכון לאורז תאילנדי אותנטי שכולל בתוכו את העיקרית

אמנם האורז הנהדר הזה כולל בתוכו נתחי עוף ומרכיב נוסף לא צפוי שתגלו בהמשך, אך תוכלו לשדך אותו לכל מנה עיקרית בשרית או להוסיף בצד פרוסות ירקות חיים. מתכון לאורז בסגנון תאילנדי ארומטי וטעים שמתקתקים תוך 20 דקות, אולם רצויה מאוד הכנה מקדימה של האורז ושהייה של לילה במקרר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אורז תאילנדי אותנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות שמן צמחי / שמן קנולה / שמן בוטנים
  • 2 שיני שום גדולות קצוצות דק מאוד
  • 1/2 בצל, חתוך לקוביות
  • 150 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות - כנגד הכיוון של הסיבים
  • 3 בצלים ירוקים, גם החלק הירוק וגם החלק הלבן חתוכים ל-4
  • 2 ביצים, טרופות קלות
  • 1 כוס אורז יסמין לא מבושל
  • 3 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את האורז לפי ההוראות שעל האריזה ומעבירים למקרר למשך לילה.

2. במחבת גדולה או בווק גדול על אש בינונית, מחממים את השמן (מוסיפים כף שמן נוספת אם משתמשים במחבת). מוסיפים את השום וקוביות הבצל ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 30 שניות.

3. מוסיפים את החלקים הלבנים של הבצלים ורצועות העוף ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך דקה.

4. מסיטים את תכולת הווק / המחבת לצד ויוצקים פנימה את הביצים. טורפים אותן במהירות במשך 20 שניות.

5. מוסיפים את האורז ורוטב הסויה ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 2 דקות. מוסיפים את החלקים הירוקים של הבצלים וממשיכים לטגן ולערבב עד שכל האורז מצופה ברוטב.

מגישים מיד, חם, מקושט בכוסברה לצד פרוסות עגבניות ומלפפונים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר