התוספת שתופסת

מתכון לפולנטה קטיפתית עם טוויסט סתווי

כבר הכנתם מרק דלעת ואפילו עוגיות דלעת? הנה מתכון לא קונבנציונלי לפולנטה ("ממליגה" ברומנית) - מעין דייסה מלוחה העשויה מקמח תירס, שהפכה למאכל יוקרתי במסעדות ארצנו - עם דלעת המתחבאת בתוכה ומשדרגת אותה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פולנטה קטיפתית ומנחמת עם דלעת ופרמזן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוזמרין טרי קצוץ
  • 2 כפות טימין טרי קצוץ
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • ½2 כוסות חלב
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס פולנטה יבשה (קמח תירס)
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות חמאה לא מלוחה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. מניחים את קוביות הדלעת על תבנית האפיה ומזלפים מעל את שמן הזית. מתבלים היטב ברוזמרין, טימין, מלח ופלפל, כך שהדלעת תהיה מכוסה לגמרי. צולים את הדלעת עד שהיא רכה מאד, במשך 25 עד 30 דקות.

3. מעבירים את הדלעת למעבד מזון ומוסיפים את החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואז מעבירים אותה לסיר גדול.

4. מוסיפים פנימה 2 כוסות מים ואת השמנת, מערבבים ומביאים את התערובת לצמצום על אש בינונית-נמוכה.

5. כאשר הנוזל חם, מוסיפים פנימה את הפולנטה. מבשלים, תוך ערבוב תדיר, עד שהתערובת הופכת לסמיכה, הדומה לדייסת שיבולת שועל, במשך 25-30 דקות.

6. מערבבים פנימה את הפרמזן והחמאה ובודקים את התיבול; מוסיפים עוד מלח ופלפל, במידת הצורך. מגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר