בוקר טוב

מתכון לרולים עסיסיים של פרנץ' טוסט או גלילי לחם מטוגן

הידעתם? בישראל קוראים לו "לחם מטוגן" או פרנץ' טוסט, אך הצרפתים בכלל מכנים אותו "לחם אבוד", וכעת מצאנו דרך לשדרג עוד יותר את המאכל הכה עסיסי הזה - והכל טמון בשלב אחד שמתווסף להכנה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
רולים עסיסיים של פרנץ' טוסט או גלילי לחם מטוגן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 פרוסות לחם לבן פרוס
  • 3/4 כוס גבינה צהובה / צ'דר / מגורדת
  • 15 גרם חמאה
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפות חלב
  • קמצוץ מלח

אופן ההכנה:

1. אם רוצים, חותכים את "הקשה" של פרוסות הלחם.

2. בעזרת מערוך, מרדדים את פרוסות הלחם כך שיהיו דקות יותר וקלות לעבודה.

3. על כל פרוסת לחם, מפזרים גבינה מגורדת ומגלגלים לרול הדוק. מסדרים את הרולים המוכנים כשהתפר כלפי מטה, כדי שלא יפתחו.

4. בצלחת עם שוליים גבוהים מעט, טורפים יחד בעזרת מזלג את הביצה, החלב והמלח.

5. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, ממיסים את החמאה. טובלים את הרולים בתערובת הביצה כך שהם יצופו מכל כיוון ומטגנים במחבת בו זמנית את כל הרולים במשך 45-60 שניות מכל צד, עד להשחמה יפה. מגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר