לכבוד שבת

מתכון לסלט ירוק פריך ועשיר עם רוטב זנגביל ושומשום

לצד החומוס, הטחינה, המטבוחה והכרוב והגזר המסורתיים, סלט טרי ומרענן הוא בגדר חובה בסעודת שבת. הסלט הזה הוא לא עוד סלט בנאלי, הוא מכיל ירקות ירוקים שונים ומגוונים, מרירים מעט, שהולכים נהדר הרוטב המקפיץ, שמכינים מראש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלט ירוק פריך ועשיר עם רוטב זנגביל ושומשום (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לרוטב:

  • 1 כף זנגביל טחון
  • 1/4 כוס (15 גרם) בצל ירוק, קצוץ
  • 1/2 שן שום, כתושה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ אורז
  • 3 כפות זרעי שומשום קלויים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כפית דבש
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן זרעי ענבים

לסלט:

  • צרור עלי בייבי, ללא גבעולים
  • 1 ראש חסה, עם עלים מופרדים, קצוצים גס
  • 1.5 אבוקדו לא רכים מדי, חתוכים לקוביות
  • 1 קולרבי, קלוף ופרוס
  • 5 כרובי ניצנים, קצוצים גס
  • קמצוץ מלח גס

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: מכניסים את הזנגביל, הבצל הירוק, השום, השומשום, החומץ, רוטב הסויה והדבש לבלנדר וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. כאשר הבלנדר פועל במהירות נמוכה, מוסיפים באטיות את שמן זרעי הענבים. את הרוטב ניתן לאחסן במקרר עד חמישה ימים.

2. מרכיבים את הסלט: שוטפים ומייבשים את עלי הבייבי והחסה. מעבירים את הירוקים לקערת הגשה. מוסיפים לירוקים את האבוקדו, הקולרבי וכרוב הניצנים. מפזרים את המלח מעל הסלט. מזלפים את הרוטב או מגישים אותו בצד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר