בצל סגול כבוש תוצרת בית
בצל סגול כבוש תוצרת בית (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 כוסות בצל סגול קלוף ופרוס דק
  • 1 כוס חומץ לבן
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 כפיות זרעי חרדל
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1/2 כפית גרגירי פלפל אנגלי

אופן ההכנה:

אאא

1. בצנצנת זכוכית מעוקרת בנפח 1 ליטר, מניחים את הבצלים.

2. בסיר קטן, מביאים לרתיחה את שאר המרכיבים עד שהסוכר נמס, ויוצקים את הנוזל על הבצלים בצנצנת ומוודאים שהם מכוסים לגמרי בנוזל הכבישה.

3. מכסים את הצנצנת ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעה. לאחר מכן מעבירים למקרר למשך 24 שעות לפני ההגשה. 

הבצלים הכבושים נשמרים היטב בכלי אטום במקרר עד חודש.