מתכון לפודינג שוקולד ענק וחם שמגישים עם גלידה קרה

קינוח שוקולדי גדול שאופים בתנור ומגישים חם עם סירופ שוקולד נהדר וכדורי גלידה קרה. קדימה, קחו כפית והתחילו בחיסול ממוקד. אמנם הקינוח חלבי, אך ניתן להחליף את החמאה בגרסת פרווה וגם היא מעולה לא פחות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פודינג שוקולד ענק וחם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 120 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד חלב / מריר
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים גדולות במיוחד (XL)
  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 3/4 כוס אבקת קקאו
  • 1/2 כוס קפה חם (קפה נמס מבושל במים חמים)
  • 1 כפית תמצית וניל

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 30 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. בבן מארי או במיקרוגל, בהפרשים של 30 שניות, ממיסים יחד את השוקולד והחמאה לתערובת חלקה ואז נותנים להם להצטנן מעט.

2. מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי. יוצקים פנימה בהדרגה את תערובת השוקולד ואז מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקקאו ולבסוף יוצקים את הקפה החם ותמצית הווניל. ממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה.

3. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.

4. במקביל, מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הסירופ בכלי קטן ואז נותנים לו לבעבע על אש בינונית-גבוהה במשך 5 דקות ומסירים מהאש.

5. יוצקים את הסירופ על הפודינג האפוי ברגע שהוא יוצא מהתנור. נותנים לו להיספג היטב. ניתן לחורר קלות את הפודינג בעזרת קיסם, כדי לאפשר לסירופ לחלחל פנימה. ממתינים 10 דקות ואז מגישים את הפודינג חם לצד כדורי גלידת וניל קרה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר