מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ברוטב אסייתי סויה וג'ינג'ר מתקתק ופיקנטי

ביסים קטנים אך מלאים בטעם עשיר וארומטי מהמזרח הרחוק שמתקתקים תוך פחות מחצי שעה והכי טעים להגיש לצד אורז לבן וירקות מאודים. ארוחה מהירה ומזינה, בעיקר לעצלנים שבינינו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
נגיסי עוף ברוטב אסייתי מתקתק ופיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לרוטב:

  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 2 כפיות מיץ ליים

לעוף:

  • 1 ק"ג פרגיות (ללא עור וללא עצמות) או נתחי חזה עוף, חתוכים לגודל ביס
  • 2 כפיות שמן שומשום / שמן קנולה / שמן צמחי
  • 3 כפיות ג'ינג'ר מגורד
  • 3-4 שיני שום, כתושות

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

2. מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה ומוסיפים 1 כף שמן. מתבלים את נתחי העוף במלח, מוסיפים למחבת ומטגנים אותם עד להזהבה יפה מכל הצדדים. אם המחבת לא גדולה מספיק, מטגנים את העופות בקבוצות ומוציאים את מה שמוכן לצלחת.

3. לאותה מחבת (כשהיא ללא עופות), מוסיפים את שמן השומשום ואז את הג'ינג'ר והשום. מטגנים במשך 30 שניות עד שהם ריחניים ואז יוצקים עליהם את הרוטב שבקערה. מביאים הכל לרתיחה וכשהנוזלים מבעבעים, מחזירים את נתחי העוף לרוטב.

4. מקפיצים את העופות ברוטב תוך ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מצטמצם ונתחי העוף מצופים היטב ברוטב. מסירים מהאש ומגישים מיד, חם, לצד אורז לבן וירקות מאודים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר