התוספת שתופסת

מתכון לכרובית שלמה צלויה בתנור בטעם פיקנטי

פרחי כרובית קלויים? טעימים ביותר, אבל משעממים. אפיית ראש שלם של כרובית, לעומת זאת, היא פחות נפוצה. במתכון זה מושחים את הכרובית במרינדת יוגורט פיקנטית וצולים אותה בטמפרטורה גבוהה. התוצאה היא מנה טעימה להפליא שמרשימה בדיוק כמו שהיא קלה להכנה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כרובית שלמה צלויה בתנור בטעם פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמן צמחי
  • 1 ראש כרובית
  • ½1 כוסות יוגורט יווני רגיל
  • גרידה מליים 1 + המיץ
  • 2 כפיות צ'ילי גרוס
  • 1 כף כמון
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות תבנית קטנה בשמן הצמחי. מניחים בצד.

2. חותכים את בסיס הכרובית כדי להסיר עלים ירוקים וגבעולים מיותרים.

3. בקערה בינונית, משלבים את היוגורט עם גרידת הליים והמיץ, הצ'ילי, הכמון, אבקת השום, אבקת הקארי, המלח והפלפל.

4. טובלים את הכרובית בקערה ומשתמשים במברשת או בידיים כדי למרוח את המרינדה באופן שווה על פני שטחה. (ניתן לאחסן עודף מרינדה במקרר בכלי אטום לאוויר, עד שלושה ימים ולהשתמש לדגים או ירקות אחרים.)

5. מניחים את הכרובית על תבנית האפיה המוכנה וצולים עד שחלקה החיצוני יבש ומשחים קלות, במשך 30-40 דקות. המרינדה תיצור קרום על פני הכרובית.

6. נותנים לכרובית להתקרר במשך 10 דקות לפני שחותכים אותה לפרוסות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר