מה אוכלים היום?

מתכון למרק ירקות עשיר שמתאים בול לחורף הסוער

השפית מורן פינטו עם מתכון למרק ירקות עשיר, מחמם ומלא בריאות שמתאים בול לחורף הסוער שם בחוץ - והוא כל מה שאנחנו רוצים עכשיו. תוכלו להגיש אותו כמנה בפני עצמה או להוסיף בצד לביבות ירק, קציצות עוף אפויות, שניצלים, תפודים אפויים, נקניקיות, לחמניות שום וסלט - לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מרק ירקות עשיר שמתאים בול לחורף הסוער (צילום: shutterstock)
זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בצלים לבנים, קצוצים
  • 5 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 4 קישואים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
  • 3 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 2 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס גריסים
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • מעט כמון
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק, מחממים 4-5 כפות שמן. מוסיפים את הבצל, השום, הגזר, הסלרי, הקישואים, תפוחי האדמה והבטטות, ומטגנים הכל יחד 5 דקות.

2. מוסיפים לסיר את הגריסים והעדשים, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור, יוצקים על הכל מים לכיסוי ומערבבים.

3. מביאים לרתיחה טובה ולאחר מכן מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה וחצי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר