מרק ירקות עשיר שמתאים בול לחורף הסוער
מרק ירקות עשיר שמתאים בול לחורף הסוער (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה ו-50 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 בצלים לבנים, קצוצים
  • 5 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 4 קישואים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
  • 3 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 2 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס גריסים
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • מעט כמון
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר גדול ועמוק, מחממים 4-5 כפות שמן. מוסיפים את הבצל, השום, הגזר, הסלרי, הקישואים, תפוחי האדמה והבטטות, ומטגנים הכל יחד 5 דקות.

2. מוסיפים לסיר את הגריסים והעדשים, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור, יוצקים על הכל מים לכיסוי ומערבבים.

3. מביאים לרתיחה טובה ולאחר מכן מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה וחצי.