בריאות לפני הכל

מתכון לגרנולה ביתית עשירה בכל טוב

למה לקנות גרנולה, אם אפשר בקלות להכין אותה בבית בגרסה יותר טעימה, יותר בריאה ויותר טריה? התשובה ברורה. היא מושלמת לארוחת בוקר עם יוגורט ופירות, עם חלב או סתם כנשנוש. רק חשוב להקפיד שחומרי הגלם יהיו טריים (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת |
גרנולה ביתית עשירה בכל טוב וטעימה במיוחד (צילום: מתוך הבלוג queen of cake)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות (מדידה) שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)
  • 1/2 כוס פקאן טבעי
  • 1/2 כוס שקדים שלמים
  • 1/2 כוס אגוזי לוז
  • 1/2 כוס גרעיני חמניה
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 1/2 כוס סירופ מייפל טבעי
  • 1/4 כוס שמן קוקוס, מומס
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס חמוציות - לא חובה
  • 1/2 כוס קוקוס קלוי - לא חובה
  • 1/2 כוס שבבי שוקולד מריר - לא חובה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-150 מעלות. קוצצים גס את השקדים, האגוזים והפקאנים.

2. מניחים בקערה את שיבולת השועל וכל סוגי האגוזים והגרעינים ומערבבים.

3. בקערה קטנה מערבבים את סירופ המייפל, שמן הקוקוס והמלח, לתערובת חלקה.

4. מוסיפים לתערובת היבשים ומערבבים עד שכל הגרעינים והאגוזים מצופים.

5. מעבירים לתבנית המרופדת בנייר אפייה ומפעילים טיימר. כל 10 דקות פותחים ומערבבים - סה"כ 30-40 דקות אפייה.

6. מצננים ומעבירים לצנצנת אטומה.

הערות:

1. חשוב להקפיד על ערבוב כל 10 דקות, כדי שהכל יאפה בצורה אחידה.

2. הגרנולה מוכנה כשהיא יבשה וזהובה והשקדים והאגוזים קלויים.

3. לאחר האפייה ניתן להוסיף חמוציות, קוקוס קלוי או שבבי שוקולד מריר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר