מרק גזר סמיך בתיבול פיקנטי
מרק גזר סמיך בתיבול פיקנטי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 ק"ג גזר קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות תבלין גראם מסאלה
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 1/2 עד 1 כוס שמנת מתוקה או שמנת צמחית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

1. השלב הבא אופציונלי ונהדר לשדרוג המרק:
מפזרים את הגזרים החתוכים בתבנית, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהם מתקרמלים. מוסיפים אותם למרק בהמשך, יחד עם תפוחי האדמה.

2. בסיר עמוק, מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל והגזר (אם לא צולים אותו), עד שהגזר מתקרמל. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ותפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 5 דקות.

3. מוסיפים לסיר את כל התבלינים ומבשלים במשך 5 דקות תוך ערבוב קבוע.

4. יוצקים לסיר את ציר הירקות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 20-25 דקות או עד שהגזר ותפוחי האדמה רכים.

5. טוחנים את המרק במוט בלנדר למרקם חלק ואז מערבבים פנימה את השמנת. טועמים, משפרים תיבול של מלח ופלפל שחור, מבשלים 5 דקות על אש קטנה ומגישים.