• זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 כוס כוסמת
  • 1 כרובית שלמה קטנה, קצוצה גס
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 בצל צהוב קטן, חתוך לפרוסות בעובי של 2.5 ס"מ
  • 250 גרם דלעת, קלופה, חתוכה לקוביות
  • פיסת ג'ינג'ר טרי, קלוף וכתוש
  • 1 שן שום גדולה, כתושה
  • 1 ברוקולי שלם קטן, קצוץ גס
  • 2 כוסות ציר ירקות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות שומשום
  • 1/4 כוס עלי כוסברה טריה, קצוצה גס

אופן ההכנה:

אאא

1. שוטפים את הכוסמת תחת זרם מים קרים עד שהם נותרים נקיים. משלבים את הכוסמת בסיר, יחד עם הכרובית הקצוצה ו-2 כוסות מים.

2. מוסיפים את שמן הקוקוס ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמים נספגים כמעט במלואם, במשך 8-10 דקות. מסירים מהאש ונותנים "לעמוד" במשך 5 דקות בטרם הסרת המכסה.

3. בזמן שהכוסמת מתבשלת, מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את שמן השומשום; ברגע שהוא מעלה גיצים, מוסיפים את הבצל ומבשלים תוך ערבוב במשך כדקה. מוסיפים את הדלעת ומטגנים במשך כשלוש דקות.

4. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום, מערבבים לאיחוד ומבשלים במשך כ-3 דקות. מוסיפים את הברוקולי, הציר ורוטב הסויה. מכסים ומבשלים עד שהברוקולי רך, בערך 5 דקות.

5. להגשה, מחלקים את תערובת הכוסמת-כרובית בין ארבע קערות ואז יוצקים מעל את תערובת הברוקולי-דלעת. מקשטים בשומשום וכוסברה.