לכבוד שבת

מתכון לחזה עוף עם סלרי במרינדת פלפל שחור

מכירים את הימים האלו שאתם מביטים במקרר שלכם וחושבים, 'מה נעשה עם כל הסלרי הזה?', אז הנה הזדמנות גם לנצל שאריות וגם להכין מנה קלילה של חזה עוף מטוגן לשבת עם רוטב פלפל שחור נועז ומפתיע (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
חזה עוף עם סלרי במרינדת פלפל שחור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

לרוטב הפלפל השחור:
  • 1/2 כוס ציר עוף
  • 1/4 כוס חלב קוקוס
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית זנגביל טחון
לעוף:
  • 900 גרם חזה עוף, ללא עור
  • 1/4 כוס + 2 כפיות שמן אבוקדו
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס + עוד - להגשה
  • 2 כפות קמח לבן, מנופה
  • 4 גבעולי סלרי, ללא קצוות, חתוכים באלכסון לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ
  • 1 בצל בינוני, פרוס דק (2 כוסות)
  • 3 שיני שום, פרוסות דק מאד

אופן ההכנה:

1. מכינים את רוטב הפלפל השחור: בקערה קטנה, מערבבים יחד את הציר, חלב הקוקוס, החומץ, הפלפל השחור והזנגביל. מניחים בצד עד שיהיה מוכן לשימוש.

2. מכינים את העוף: מניחים את נתחי העוף על קרש חיתוך ומכסים בנייר אפייה. משתמשים בפטיש שניצלים כדי לדקק את העוף לעובי של 1/2 ס"מ. משליכים את נייר האפייה וחותכים את העוף לקוביות של 2.5 ס"מ.

3. מניחים את קוביות העוף בקערה בינונית עם 2 כפיות משמן האבוקדו, המלח והפלפל. מקפיצים כדי לכסותו באופן אחיד. מוסיפים את הקמח ומקפיצים שוב.

4. במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את 1/4 כוס שמן האבוקדו הנותרת. כאשר השמן חם מאד, מוסיפים את העוף למחבת בשכבה אחת (יתכן שתצטרכו לעשות זאת בשתי קבוצות). מטגנים את העוף עד להזהבה ובשלות, במשך כ-4 דקות לכל צד. מעבירים את העוף לצלחת ומניחים בצד.

5. מוסיפים את הסלרי והבצל לאותה מחבת ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מעט רכים, במשך כ-4 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עד שהוא ריחני - מקפידים לא לשרוף - במשך כדקה.

6. מחזירים את העוף למחבת עם הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב סמיך ומצפה את העוף והירקות, במשך כ-5 דקות.

7. מורידים את המחבת מהאש ומתבלים במלח לפי הטעם. מגישים עם אורז לבן ומפזרים מעל פלפל שחור.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר