לכבוד שבת

מתכון למרק ברוקולי עשיר עם תרד, כוסברה וקרוטונים קראנצ'יים

זהו לא מרק ברוקולי כבד וגבינתי, אלא גרסה פרווה, עמוסה בברוקולי ותרד שטובים לגוף ומעוטרת בקרוטונים פריכים קלים להכנה וטעימים כל כך, עד שמוטב כי תיזהרו לא להתמכר אליהם. אל תהססו להחליף את התרד בקייל, ארוגולה או ירקות אחרים. המרק עדיין יהיה מוצלח להפליא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק ברוקולי עשיר עם תרד, כוסברה וקרוטונים קראנצ'יים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

למרק:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית מלח גס + עוד - לפי הטעם
  • 450 גרם ברוקולי טרי, גבעולים ופרחים מופרדים וקצוצים
  • 2 כוסות עלי תרד
  • 5 כוסות ציר ירקות (או מים)
  • 1/4 כוס כוסברה
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

לקרוטונים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 4 כוסות קוביות לחם
  • 1 כפית כוסברה קצוצה
  • 1 כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:

1. מכינים את המרק: בסיר בינוני, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא רך ושקוף, במשך 8-10 דקות.

2. מוסיפים את השום והמלח ומבשלים, תוך ערבוב, במשך כ-5 דקות.

3. מוסיפים את הברוקולי, התרד והציר (או מים). מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהברוקולי רך, במשך 13-15 דקות.

4. מכינים את הקרוטונים: בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית עם השום הכתוש והמלח. מוסיפים את הלחם ומקפיצים לכיסוי. מניחים את קוביות הלחם באופן אחיד על התבנית המוכנה ואופים עד להזהבה, במשך 13-15 דקות. בעודם חמים, מקפיצים את הקרוטונים עם הכוסברה והלימון.

5. מוסיפים את הכוסברה והפלפל השחור למרק. מעבירים בזהירות את המרק לבלנדר וטוחנים עד שהוא מקבל מרקם חלק (עובדים בקבוצות במידת הצורך). טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך. מחלקים את המרק בין קערות ומכניסים את הקרוטונים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר