מה נאכל היום?

מתכון לכדורי חציל ופטריות פריכים שהולכים עם כל תוספת

יש משהו מהנה מאד בקציצה שלא כוללת בשר, לא משנה איזה מרקם יש לה או מה אתם בוחרים לשים בתוכה. קציצה נהדרת היא כדור עגול עסיסי שיכול לככב לצד פסטה או סלט רענן ולהשביע פיות רעבים במינימום מאמץ (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כדורי חציל ופטריות פריכים שהולכים עם כל תוספת (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חציל קטן, קצוץ דק (½4 כוסות)
  • 220 גרם פטריות מכל סוג שהוא, קצוצות גס (3 כוסות)
  • 1 בצל סגול, חתוך לרבעים
  • 1 שן שום, כתושה
  • 3 כפות שמן זית, מחולקות
  • 1 כפית מלח גס
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 3/4 כוס אורז מלא, מבושל, בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות עלי פטרוזיליה טריים, קצוצים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את החציל, הפטריות, הבצל, השום, 2 כפות מהשמן, 1/2 כפית מהמלח וקורט הפלפל השחור על תבנית גדולה; מערבבים ומפזרים בשכבה אחידה. צולים ומסובבים את נייר האפייה באמצע, עד שהם מתרככים ומשחימים, במשך 20-25 דקות. נותנים להתקרר במשך 10 דקות.

2. טוחנים את שיבולת השועל במעבד מזון, בערך 20 שניות. מוסיפים את תערובת החצילים, האורז, הפטרוזיליה וחצי כפית המלח שנותרה. טוחנים עד לשילוב טוב, בערך ב-15 פעימות (התערובת תהיה דביקה). מגלגלים ל-16 כדורים.

3. מחממים את שארית כף השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הכדורים; מטגנים, הופכים מדי פעם, עד להשחמה מכל הצדדים, במשך 8-10 דקות. מגישים עם סלט קצוץ, טחינה ויוגורט.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר