מה נאכל היום?

מתכון לעוף ואורז בסיר אחד בסגנון אסייתי - שישאירו את המטבח שלכם נקי

ארוחת ערב מלאת טעם שמוגשת לשולחן תוך 30 דקות? כן, בבקשה! במתכון הזה, ירכי העוף והאורז מתובלים בקארי עם חלב קוקוס וכוסברה. בזמן שהם מתבשלים, כל שנותר לעשות הוא להכין רוטב בוטנים מהיר שמרומם את כל מה שהוא נוגע בו. מנה פשוטה וערבה לחך שלא דורשת שימוש בכלים רבים וזו הסיבה שסביר להניח שהיא תהפוך לאורחת קבע במטבח שלכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוף ואורז בסיר אחד בסגנון אסייתי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3 כפות שמן, מחולקות
  • 900 גרם כרעיים, ללא עצמות ועור
  • 2 כפות אבקת קארי
  • 2 כפיות מלח גס, מחולקות
  • צרור עלי כוסברה טריה
  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ גס
  • 400 מ"ל חלב קוקוס, מנוער ומעורבב היטב
  • 1 כוס אורז מסוג יסמין, שטוף
  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 4 כפיות מיץ ליים (מ-1 ליים)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית סוכר חום בהיר

אופן ההכנה:

1. מחממים ½1 כפות שמן במחבת גדולה עם מכסה. מתבלים את העוף באבקת הקארי ובכפית אחת מהמלח. מטגנים חצי מכמות העוף, הופכים פעם אחת, עד להשחמה, כ-2 דקות לכל צד. מעבירים לצלחת. חוזרים על הפעולה עם ½1 כפות השמן והעוף הנותרים.

2. קוצצים את גבעולי הכוסברה ומניחים את העלים בצד. מגביהים את האש לבינונית-גבוהה. מכניסים למחבת את גבעולי הכוסברה והבצל הסגול; מטגנים, ​​תוך ערבוב מתמיד, במשך 30 שניות. מוסיפים פנימה 1/2 כוס מחלב הקוקוס, 1/4 כוס מים ואת כפית המלח שנותרה ומערבבים. מוסיפים את האורז והעוף; מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה. מכסים ומבשלים עד שהאורז רך והנוזלים נספגים, במשך כ-12 דקות. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה במשך 5 דקות.

3. לבינתיים, מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, מיץ הליים, הסויה, הסוכר וחלב הקוקוס הנותר. מזלפים את הרוטב מעל האורז והעוף; מקשטים עם עלי כוסברה ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר