מה נאכל היום?

מתכון לביצה בקן משודרגת בגרסת המסעדות

ביצה בקן או ביצה בסל - איך שלא תקראו לה, ביצת עין בתוך לחם קלוי היא אחת מתענוגות החיים, כזה שאין יותר מדי מקום לשפרו, נכון? טעות. דלגו על פרוסות הלחם והשתמשו בכיכר שלמה ככלי קיבול לביצים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ביצה בקן משודרגת בגרסת המסעדות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כיכר לחם שלמה וגדולה / באגט
  • 6 ביצים
  • 1/4 כוס חלב + 1/8 כוס שמנת מתוקה, מעורבים היטב
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בעזרת סכין משוננת קטנה, יוצרים בחלק העליון של הלחם 6 חורים (בקוטר של כ-1.25 ס"מ). תוחבים את הסכין ומוציאים את שטח הפנים של הלחם בעזרת האצבעות. מקפידים לא לחתוך את קרקעית הלחם. מוודאים שיש מספיק מקום לביצים. (כיכר גדולה יכולה להכיל חורים נוספים לביצים נוספות.)

3. פותחים כל ביצה לתוך כל אחד מהחורים. מעל כל ביצה יוצקים כף אחת מתערובת החלב-שמנת ואז מתבלים במלח ופלפל. מפזרים 1 כף פרמזן על כל ביצה, אם משתמשים.

4. אופים עד שהחלבון יציב אך החלמון עדיין נוזלי מעט, במשך 10-15 דקות. מניחים להתקרר מעט ואז חותכים את הכיכר לחלקים אחידים בעזרת סכין משוננת. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר