מה נאכל היום?

מתכון לפסטה מוקרמת ברוטב בריא וטעים שמבוסס על כרובית

את הרוטב הזה אנו מכינים כל הזמן. אנו משתמשים בו בהמון מתכונים ואפילו מלקקים אותו להנאתנו עם כף היישר מהבלנדר (אבל זה לא לפרוטוקול). שום, חמאה, כרובית מבושלת שנטחנה במעבד מזון ויש לכם פסטה ברוטב אלפרדו בריא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פסטה מוקרמת ברוטב בריא וטעים שמבוסס על כרובית (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת פסטה לבחירתכם (עדיפות לפטוצ'יני)
  • 8 שיני שום גדולות, כתושות
  • 2 כפות חמאה
  • 5-6 כוסות פרחי כרובית
  • 6-7 כוסות ציר ירקות או מים
  • 1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
  • 1/2 כפית פלפל שחור (או יותר, לפי הטעם)
  • 1/2 כוס חלב (או יותר, לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1. מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה. מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה ומסננים.

2. לבינתיים, מטגנים את השום הכתוש עם החמאה במחבת גדולה, על אש נמוכה, עד שהוא רך וריחני, אך לא משחים, (לשום שחום או שרוף יהיה טעם מר). מורידים מהאש ומניחים בצד.

3. מביאים את המים או ציר הירקות לרתיחה בסיר גדול. מוסיפים את הכרובית ומבשלים, מכוסה, במשך 7-10 דקות או עד שהיא מרגישה רכה בנעיצת מזלג. לא מסננים.

4. משתמשים בכף מחוררת כדי להעביר את הכרובית לבלנדר. מוסיפים 1 כוס מציר הירקות שבסיר, את השום המוקפץ, המלח, הפלפל והחלב. טוחנים למחית במשך מספר דקות עד שהרוטב חלק מאד, מוסיפים עוד ציר או חלב, תלוי בסמיכות אותה רוצים לקבל.

5. מגישים מיד: יוצקים את הפסטה לקערות עמוקות ומעל את הרוטב. אם הוא מתחיל להיראות יבש, מוסיפים כמה טיפות מים, חלב או שמן זית.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר