לכבוד שבת

מתכון לחציל ממולא בקינואה וירקות עם זילוף של טחינה

יש אינספור דרכים להשתמש בחצילים וכולן מולידות מטעמים נפלאים: פרוסים לקוביות ושוחים ברוטב צ'ילי, חתוכים לטבעות שמצופות בפירורי לחם ומטוגנות, טחונים היטב לממרח חציל בטעם כבד ואפשר גם ללכת לכיוון אחר ולמלא אותם בקינואה וירקות, לזרות טחינה מעל ולקבל מנה מרעננת ושונה בנוף עם טעמים נהדרים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
חציל ממולא בקינואה וירקות עם זילוף של טחינה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 2 חצילים בינוניים, חצויים לשניים
  • 3 כפות שמן זית, מחולקות
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
  • 1 קופסת פטריות שמפיניון, שטופות וקצוצות גס
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כוסות קייל קרוע לחתיכות
  • 2 כוסות קינואה מבושלת
  • 1 כף טימין קצוץ
  • גרידה ומיץ של לימון אחד (בתוספת פלחי לימון נוספים להגשה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס טחינה מוכנה
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה - לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בעזרת כף, גורפים שליש מכמות הבשר שבתוך החצילים (תוכלו להניח אותה בצד לשימושים אחרים או להשליכה לפח). מברישים את החלק הפנימי של כל חציל בשמן הזית ומעבירים לתבנית האפייה המוכנה.

3. מוסיפים למחבת גדולה את שארית שמן הזית ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך, במשך 3-4 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עד שהוא ריחני, במשך דקה נוספת.

4. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן משחימות, במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הקייל והקינואה ומבשלים עד שהקייל קמל מעט, במשך 2-3 דקות. מתבלים את התערובת בטימין, גרידת הלימון והמיץ, במלח ופלפל.

5. מעבירים את המלית לתוך החצילים המוכנים ואופים אותם עד שהם רכים, אך לא מתפרקים, במשך 17-20 דקות. נותנים להם להתקרר במשך 5 דקות.

6. מגישים את החציל מיד, מקושט בפטרוזיליה ומלווה בטחינה ופלחי לימון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר