מה נאכל היום?

מתכון לפתיתים עם רוטב עגבניות מתובל וגבינת פטה

אנו אוהבים פסטה עם רוטב אדום בכל ליבנו. אך זקוקים לגיוון והמתכון הזה עונה על הדרישה שלנו. הוא פשוט להכנה ומשמח כמו כל פומודורו, אבל עם טוויסט של תבלינים מרעננים. מילה אחת על הפתיתים: בשלו אותם עד שהם מגיעים כמעט למצב אל דנטה. הם יבושלו באופן מלא במחבת של הרוטב. קמצוץ פירורי פטה, נגיעה של שמן זית וימי הרוטב שנקנה מוכן בצנצנת יהיו זיכרון רחוק בשבילכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
יותר טוב מפסטה: פתיתים עם רוטב עגבניות מתובל וגבינת פטה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 800 גרם עגבניות טריות שלמות או חתוכות לקוביות - משימורים
  • 1 כפית כמון שלם
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כף זרעי קצח
  • שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • קורט אבקת צ'ילי
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מעט אורגנו
  • 200 גרם פתיתים
  • שמן זית, לגימור
  • 200 גרם גבינה פטה

אופן ההכנה:

1. אם משתמשים בעגבניות טריות, קוצצים אותן גס ומשליכים את הליבות. מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים לתוכה את הכמון, הכוסברה והקצח. קולים עד לשחרור הניחוחות שלהם, במשך כדקה.

2. מוסיפים למחבת כמה כפות שמן ואז את הבצל, השום ואבקת הצ'ילי ומבשלים על אש נמוכה עד שהבצל רך ושקוף, במשך 8-10 דקות. מוסיפים את העגבניות וקמצוץ מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים עד שהן התפרקו ומתקבל רוטב עגבניות מימי, במשך 18-20 דקות. במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט מים כדי לדלל את הרוטב. מוסיפים את האורגנו למחבת. מתבלים היטב במלח ופלפל (אך זכרו שתוסיפו פטה מלוחה בסוף).

3. בינתיים, מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה ומתבלים בנדיבות במלח. מבשלים את הפתיתים במים המלוחים הרותחים במשך כמה דקות פחות מההוראות המצוינות על החבילה. שומרים כוס ממי הפתיתים ומסננים את הפתיתים.

4. מוסיפים את הפתיתים לרוטב העגבניות ונותנים לכל התערובת להתבשל ולהסמיך, במשך כ-2 דקות. מוסיפים מעט ממי הפתיתים כדי לדלל, לפי הצורך. מגישים את הפתיתים עם שמן זית בנדיבות וזילוף של פטה מפוררת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר