פרחי פילאס במילוי כבדים וריבת אוכמניות
פרחי פילאס במילוי כבדים וריבת אוכמניות (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(12 מנות):

  • 1 חבילת בצק פילאס שהופשר לילה קודם במקרר
  • 400 גרם כבדי צלוי, חתוך לקוביות
  • 3 בצלים גדולים, פרוסים
  • 1/2 צנצנת ריבת אוכמניות
  • מלח ופלפל שחור
  • קמצוץ קינמון
  • 2 כפות סילאן
  • 1 ביצה, טרופה

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים במחבת מעט שמן, ומטגנים את הבצלים היטב תוך כדי ערבוב, עד לשקיפות. מוסיפים את קוביות הכבד, מתבלים בקינמון, מלח, פלפל שחור וסילאן, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות תוך ערבוב, עד שהכבדים שחומים. מסירים מהאש.

2. חותכים לריבועים שווים את בצק הפילאס, מרפדים עם ריבועי הבצק תבנית מאפינס עם 12 שקעים ומברישים את הבצק בביצה טרופה.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להזהבה קלה בלבד.

4. ממלאים את הכבדים בפרחי הבצק, מניחים על כל אחד כפית ריבת אוכמניות ומחזירים לתנור ל-10-12 דקות נוספות. מגישים חם.