לכבוד שבת

מתכון לפרחי פילאס במילוי כבדים צלויים וריבת אוכמניות

מורן פינטו עם מאפים אישיים יפהפיים עשויים מבצק פילאס עם מילוי מתקתק של כבדים צלויים וריבת אוכמניות - שילוב של מרקמים וטעמים שכל כך קל להכין. אפשר להגיש לפני מנת הבשר העיקרית, על מצע של פירה בטטה (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פרחי פילאס במילוי כבדים וריבת אוכמניות (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 חבילת בצק פילאס שהופשר לילה קודם במקרר
  • 400 גרם כבדי צלוי, חתוך לקוביות
  • 3 בצלים גדולים, פרוסים
  • 1/2 צנצנת ריבת אוכמניות
  • מלח ופלפל שחור
  • קמצוץ קינמון
  • 2 כפות סילאן
  • 1 ביצה, טרופה

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת מעט שמן, ומטגנים את הבצלים היטב תוך כדי ערבוב, עד לשקיפות. מוסיפים את קוביות הכבד, מתבלים בקינמון, מלח, פלפל שחור וסילאן, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות תוך ערבוב, עד שהכבדים שחומים. מסירים מהאש.

2. חותכים לריבועים שווים את בצק הפילאס, מרפדים עם ריבועי הבצק תבנית מאפינס עם 12 שקעים ומברישים את הבצק בביצה טרופה.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להזהבה קלה בלבד.

4. ממלאים את הכבדים בפרחי הבצק, מניחים על כל אחד כפית ריבת אוכמניות ומחזירים לתנור ל-10-12 דקות נוספות. מגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר