מתכון לגבינת ריקוטה טבעונית (פרווה, ללא סויה)

תוך פחות משעה תהיה לכם ביד גבינת ריקוטה שיש בה הכל חוץ מגבינה. מושלמת לכריכים, פיצות, פסטות, סלטים ומה שתרצו בעצם. מתכון לגבינת ריקוטה טבעונית מהירת הכנה וללא סויה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
גבינת ריקוטה טבעונית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/4 1 כוסות קשיו גולמי
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף שמרים תזונתיים או שמרי בירה
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/4-1/2 כפית מלח ים
  • 4-6 כפות מים

אופן ההכנה:

1. משרים את הקשיו במים חמים מאוד במשך 30-60 דקות או במים קרירים במשך 6 שעות. ואז מסננים, שוטפים ומניחים בצד.

2. במעבד מזון, מניחים את הקשיו יחד עם מיץ הלימון, השמרים התזונתיים, אבקת השום, המלח ו-4 כפות מים וטוחנים יחד עד לקבלת תערובת אחידה. מדי פעם מגרדים את דפנות המעבד. טועמים ומוסיפים עוד שמרים תזונתיים לטעם "גבינתי", מלח, מיץ לימון או אבקת שום. טוחנים שוב לשילוב.

העבירו את גבינת הריקוטה הטבעונית למקרר למשך 30 דקות, כדי שהטעמים יתאחדו ויתפתחו ומגישים מיד.

הריקוטה הטבעונית נשמרת בכלי אטום במקרר במשך 5-7 ימים או במקפיא עד חודש (מפשירים בטמפרטורת החדר או במקרר לפני ההגשה).

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר