מה אוכלים היום?

מתכון לפיש אנד צ'יפס בתנור - מהיר יותר, בריא יותר

במקור, מכינים פיש אנד צ'יפס עם המון רעש ולכלוך, חיתוכים, טיגונים ושמן. הו כמה שמן. אז סידרנו אתכם עם גרסה קצת אחרת למנה הפופולרית: מתכון לפיש אנד צ'יפס בתנור - מהיר יותר, בריא יותר (מתכונים, אוכל)

פיש אנד צ'יפס בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 פילטים של סלמון במשקל 170 גרם כל אחד
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס פירורי לחם מסוג פנקו
  • 1 שן שום גדולה, כתושה
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן זית

לתפוחי האדמה:

  • 2 תפוחי אדמה גדולים, רצוי מזן ראטה, לא מקולפים אך שטופים היטב וחתוכים לרצועות ארוכות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה, לנוהגים בהיתר)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תערובת תיבול איטלקי
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית, מפזרים את הפרמזן ואת התבלינים, מערבבים כך שתפוחי האדמה יצופו היטב בתבלינים, מסדרים אותם כשצד הקליפה כלפי מטה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות. באמצע האפייה, הופכים את תפוחי האדמה.

2. במקביל, מכינים את הסלמון: בקערה אחת מערבבים את פירורי הלחם עם הפטרוזיליה והשום ובקערה נפרדת טורפים את הביצה. מצפים כל פילה בביצה הטרופה ואז מצפים בתערובת פירורי הלחם.

3. לאחר 30 דקות אפייה של תפוחי האדמה, מוציאים את התבנית, מסיטים את תפוחי האדמה לשולי התבנית, מניחים במרכזה את נתחי הסלמון, מתבלים אותם במלח ופלפל שחור, מזלפים מעל שמן זית ואופים הכל יחד במשך 10-12 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר