לכבוד שבת

מתכון לסלט טורקי מתובל עם טוויסט מקפיץ

הסלט הזה מורכב מעגבניות טריות, פלפלים אדומים, בצל ושום. מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה, אגוזי מלך טחונים - ופה הטוויסט המפתיע, צ'ילי גרוס וסומאק ויש לכם סלסה מושלמת בסגנון טורקי. הוא משמש לרוב כמנה ראשונה, יחד עם גבינת עזים חריפה ומפוררת, חמאה וצינורות לחם חמים. אצלנו הוא מככב בסעודות שבת וגם בכל ימות השבוע שבאים אחריו כי הוא פשוט משדרג בטירוף כל כריך אפרורי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלט טורקי מתובל עם טוויסט מקפיץ (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 פלפלים אדומים
  • ½1 כוסות אגוזי מלך, חצויים
  • 2 עגבניות גדולות ובשלות
  • 1 בצל קטן
  • 1-2 שיני שום גדולות
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית צ'ילי גרוס, או יותר - לפי הטעם
  • 1 כפית מלח, או יותר - לפי הטעם
  • 1 כפית אבקת סומאק - לקישוט

אופן ההכנה:

1. שוטפים ומסננים היטב את כל הירקות. קולפים את העגבניות ובעזרת סכין חדה קוצצים אותן דק דק. חוזרים על פעולה זו עם שאר הירקות.

2. בין שתי יריעות נייר אפייה, מרסקים את אגוזי המלך לאבקה דקה, בעזרת מערוך.

3. על מגש שטוח, מערבבים בעזרת הידיים את כל הירקות, האגוזים, החומץ, שמן הזית והתבלינים. מוסיפים עוד מלח - לפי הטעם. בעזרת מזלג ממשיכים לכתוש את התערובת מעט, עד שהיא מעוכה היטב ומעורבבת.

4. מעבירים לכלי ההגשה ומקשטים עם זילוף של אבקת סומק ועלי פטרוזיליה טריים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר