ליד הקפה

מתכון לרוגלך שקדים פריכים של חסי סגל

רוגלך קטנים ומטריפים העשויים מבצק פריך עשיר, במילוי קרם שקדים חלומי. זהו בדיוק המאפה המתאים לשבירת הצום. תוכלו להכין אותם כבר היום או מחר, לשבת - ולהנות מהם גם בשבוע הבא, בתקווה שלא יחוסלו עד אז. קשה לנו להתחייב על כך (מתכונים, אוכל)

רוגלך שקדים פריכים של חסי סגל (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
חלבי

רכיבים

לבצק:
  • 350 גרם קמח תופח / ½2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 מכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה
  • 4 כפות אבקת סוכר
למלית השקדים:
  • 200 גרם אבקת שקדים מולבנים (שקדים טחונים)
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 ביצה טרופה - להברשה
  • 100 גרם שקדים פרוסים - לקישוט
  • אבקת סוכר - לפיזור

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון או בקערת מיקסר, מערבלים יחד את כל מרכיבי הבצק ומאחדים לבצק אחיד. מחלקים ל-2 חלקים שווים ומעצבים כל אחד מהם לצורת פיתה שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה במקרר.

2. בקערת מעבד המזון מניחים את חומרי המלית ומערבבים לבצק אחיד ומעט דביק. מחלקים ל-2 חלקים שווים ומשטחים קלות כל אחד מהם, לקבלת צורה עגולה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד העיצוב.

3. על משטח מקומח קלות, מרדדים חלק אחד של הבצק הפריך לעיגול דק. מרדדים את בצק השקדים לגודל כמעט זהה. מברישים מעט מאד ביצה על הבצק הפריך (כדי שבצק השקדים ידבק) ומניחים את בצק השקדים מעל הבצק הפריך ומעט מהדקים. פורסים ל-8 משולשים שווים (בעזרת סכין או גלגלת פיצה). פורסים כל משולש לעוד משולש - סה"כ 16 משולשים. מגלגלים מהבסיס עד לקודקוד, ליצירת רוגלך קטנים. פועלים באופן זהה עם שאר הבצקים.

(צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
(צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")

4. מחממים תנור ל-175 מעלות. מניחים את הרוגלך בתבנית אפיה ומקפיאים במשך חצי שעה. מורחים מעל את הביצה הטרופה ומפזרים את פרוסות השקדים. אופים במשך 12-15 דקות או עד שהרוגלך זהובים גם בתחתית. מצננים מעט ומפדרים מעל אבקת סוכר.

(צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")

טיפים לשמירה על טריות הרוגלך:

לפני אפיה ולפני מריחת הביצה, מאחסנים בשקית ריצ'רץ' עם סגירה הרמטית, השומרת על טריות - ומציינים את תאריך ההקפאה. השקית נשמרת 1-2 חודשים במקפיא. אופים את הרוגלך כשהם קפואים, בתנור שחומם מראש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר