תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות
תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות (צילום: Tejal Pandya on Shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 כפיות גרידת לימון (מלימון 1 גדול)
  • 500 גרם עגבניות שרי
  • 1/4 כוס + 2 כפות שמן זית
  • 1 כף עלי תימין טריים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 בצל צהוב בינוני, פרוס דק
  • 3 שיני שום גדולות, פרוסות דק
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 400 גרם שעועית לבנה משימורים (שעועית ברוטב עגבניות או שעועית ללא רוטב - שתיהן טובות)
  • 1/2 1 כוסות ציר ירקות / ציר עוף / מים

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. בקערה קטנה, מערבבים בעדינות את הפטרוזיליה וגרידת הלימון ומניחים בצד.
2. בתבנית אפייה גדולה מערבבים את העגבניות עם 1/4 כוס שמן זית והתימין. מפזרים את העגבניות בשכבה אחת ומתבלים במלח ופלפל שחור. צולים את העגבניות במשך 20-25 דקות, עד שהן מתכווצות וזהובות בקצוות.

3. במקביל, מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ועמוק עם תחתית כבדה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום והצ'ילי הגרוס ומטגנים הכל יחד במשך 4-5 דקות, עד שהבצל מתרכך והשום ריחני.

4. מניחים בקערה קטנה 1/2 כוס מהשעועית ומועכים בעזרת גב של כף. מוסיפים לסיר את השעועית הרגילה ואת זו שמעכנו, יוצקים מעל את ציר הירקות / העוף או המים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.

5. כשהעגבניות מוכנות, מוסיפים אותן ישירות לסיר, יחד עם כל המיצים שניגרו לתבנית. מערבבים ומבשלים במשך 5-10 דקות ומתבלים במלח.

אופן ההגשה: מחלקים את התבשיל בין קערות אישיות, מפזרים מעל את תערובת גרידת הלימון והפטרוזיליה ומזלפים מעט שמן זית. מגישים מיד עם לחם לטבילה.