מוס שוקולד ללא ביצים - חלבי או פרווה
מוס שוקולד ללא ביצים - חלבי או פרווה (צילום: Eva Elijas from Pexels)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3/4 כוס ממרח אגוזי לוז ושוקולד (חלבי או פרווה)
  • 2 כוסות שמנת מתוקה, קרה (חלבית או פרווה)
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס (לא חובה)
  • מלח ים

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה חסינת חום שמתאימה למיקרוגל, מניחים את ממרח האגוזים ומחממים במשך 30 שניות או מעט יותר, עד שהממרח יתרכך אך לא יהפוך לנוזלי. מניחים בצד לצינון של 5 דקות.

2. בקערה גדולה, מקציפים את השמנת במהירות גבוהה במשך 3-5 דקות, עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים את ממרח האגוזים המרוכך, תמצית הווניל, אבקת הקפה וקורט מלח ומקציפים במשך 1-2 דקות ולא יותר, עד שהתערובת אחידה וחלקה. שימו לב: אם מקציפים יותר מדי המרקם של המוס נהרס.

3. יוצקים את המוס לכלי הגשה אישיים, מכסים כל אחד בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות למשך שעה לפחות. המוס יישמר היטב במקרר עד 5 ימים.