יאפצ'יק - קוגל משכבות תפוחי אדמה ובשר
יאפצ'יק - קוגל משכבות תפוחי אדמה ובשר (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לשכבת הבשר:
  • 1 ק"ג בשר בקר מס' 8 או מס' 2
  • 4 כפות שמן
  • 3 בצלים, פרוסים דק
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף סילאן
  • 3 כפות רוטב סויה
  • לשכבת תפוחי האדמה:
  • 10 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים, מקולפים ומגורדים
  • 2 בצלים גדולים, מגורדים
  • 1 כוס שמן
  • 6 ביצים
  • 3/4 כוס קמח, מנופה
  • 1 כף מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לזילוף

אופן ההכנה:

אאא

1. מניחים את הבשר בסיר גדול, מכסים במים ומבשלים במשך שעה וחצי. מכבים את האש, מצננים קלות וקוצצים או טוחנים את הבשר.

2. במקביל, מערבבים בקערה גדולה את תפוחי האדמה והבצלים המגורדים, השמן, הביצים, הקמח, המלח ופלפל שחור - עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים בצד ועוברים לטפל בבשר.

3. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את פרוסות הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים סילאן ורוטב סויה, מערבבים הכל יחד במשך דקה ומסירים מהאש.

הרכבת היאפצ'יק:
4. מרפדים תבנית חסינת אש עם מחצית מכמות תערובת תפוחי האדמה, מניחים מעל את הבשר בשכבה אחת ומכסים במחצית השנייה של תערובת תפוחי האדמה. מזלפים מעל מעט שמן, מכסים את התבנית בנייר כסף (או במכסה תואם) ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעתיים. מסירים את הכיסוי ואופים עוד שעה.