שימו לב: זמן ההכנה עומד על 20 דקות, אך זמן הצינון של הפודינג הוא לפחות 4 שעות. קחו זאת בחשבון.
1. בקערה קטנה וחסינת חום, טורפים היטב את הביצה והחלמונים.
2. במעבד מזון או בבלנדר, מניחים את השוקולד הקצוץ, החמאה ותמצית הווניל - אך עדיין לא מפעילים אותו.
3. לסיר בינוני על אש בינונית, יוצקים את החלב והשמנת המתוקה, מוסיפים את הסוכר החום, הקקאו, הקורנפלור והמלח, מבשלים תוך ערבוב מתמיד במטריפה ידנית עד לרתיחה. נותנים לנוזל לבעבע במשך 1-2 דקות וכששולי הנוזל מתחילים להסמיך, מסירים מיד מהאש.
4. יוצקים מעט מתערובת הקקאו לביצים הטרופות וממשיכים לערבב בעזרת המטריפה כדי למנוע את בישול הביצים - פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורות.
• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים
5. יוצקים את תערובת הביצים והקקאו בחזרה לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך טריפה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת - גיליתם בועה אחת על פני השטח? זה מספיק!
6. שופכים את תכולת הסיר למעבד המזון או הבלנדר המוכן וטוחנים הכל יחד עד לקבלת מרקם חלק מאוד (החלב החם ימיס את השוקולד).
7. מחלקים את התערובת בין קערות קינוח או כוסות קינוח אישיות ומכסים אותן בניילון. מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות עד 3 ימים (כן, קראתם טוב), עד לקבלת פודינג יציב וקר. מקשטים בנגיעת קצפת או קרם פרש, שבבי שוקולד ואגוזים קצוצים ומגישים.