מה אוכלים היום?

מתכון לעוף שלם אפוי עם פרחי כרובית, עגבניות ובזיליקום

ככה אנחנו אוהבים את הארוחות המשפחתיות שלנו: בתוך תבנית אחת מניחים עוף שלם, מפזרים ירקות, מתבלים וזהו. לתנור. מורן פינטו עם מתכון לעוף שלם אפוי עם פרחי כרובית, עגבניות ובזיליקום (מתכונים, אוכל)

עוף שלם אפוי עם פרחי כרובית ועגבניות (צילום: מורן פינטו )
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 עוף שלם
  • 1 ראש כרובית, מחולק לפרחים
  • 2 בצלים סגולים, פרוסים
  • 4 עגבניות, חתוכות גס
  • 20 עלי בזיליקום
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף תבלין גריל

אופן ההכנה:

1. בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, מניחים את העוף בשלמותו כשהחזה פונה כלפי מעלה.

2. מסדרים סביב העוף את הירקות ועלי הבזיליקום, יוצקים מעל את השמן ומתבלים במלח, פלפל שחור ותבלין גריל.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה וחצי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר