מה נאכל היום?

מתכון לקוביות חזה עוף מצופות עם אורז לבן ובצל ירוק

אוקיי, זה לא חדש שאנו מחבבים מתכונים פשוטים ומהירים ובמיוחד בימים טרופים אלו של ניקיונות פסח. אז קבלו אותה: ארוחת צהריים המורכבת מאורז ונתחי עוף מתוקים, חריפים ודביקים להפליא, המוגשת לשולחן תוך פחות משעה (מתכונים, אוכל)

(צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לעוף:

  • 680 גרם חזה עוף, ללא עור, חתוך לקוביות
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס עמילן תירס
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/4 כוס שמן

לרוטב:

  • 1 כף מרגרינה בטעם חמאה
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי
  • 1/4 כפית חומץ
  • 3 כפות סוכר חום בהיר
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • צרור בצל ירוק, קצוץ דק
  • שומשום לבן ואורז לבן מבושל, להגשה

אופן ההכנה:

1. מכינים את העוף: בקערה גדולה, מתבלים את העוף במלח ופלפל. מוסיפים את עמילן התירס ומקפיצים היטב לציפוי. בקערה בינונית פותחים את הביצים וטורפים לאיחוד.

2. במחבת גדולה, על אש בינונית, מחממים את השמן. כשהשמן חם, טובלים כל נתח עוף בביצה ואז מוסיפים למחבת.

3. מטגנים את העוף, הופכים כמה פעמים, עד שכל פיסה מזהיבה ומבושלת לחלוטין, 7-9 דקות.

4. מכינים את הרוטב: בינתיים, ממיסים את המרגרינה בסיר בינוני, על אש בינונית. מוסיפים את השום ומאדים כדקה.

5. מוסיפים את רוטב הצ'ילי, החומץ, הסוכר, הצ'ילי הגרוס וחצי מכמות הבצל הירוק. מביאים את התערובת לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד ומבשלים דקה אחת; מסירים מהאש.

6. כאשר העוף מוכן, ​​מעבירים אותו מהתבנית לקערה גדולה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב לאיחוד.

7. מקשטים בשומשום ובבצל הירוק הנותר ומגישים עם האורז.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר