כרובית קונג פאו
כרובית קונג פאו (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(2 מנות):

  • ראש כרובית, מחולק לפרחים (כ-4-5 כוסות), שטופים היטב ומנוקזים במסננת
  • 4 פרוסות ג'ינג'ר טרי
  • 4 פלפלי צ'ילי מיובשים (ללא הזרעים), קצוצים
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/2 פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ
  • 1/4 כוס אגוזי קשיו קלויים
  • לציפוי:
  • 3/4 כוס קמח, מנופה
  • 1 כוס מים קרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • לרוטב:
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב סויה כהה (אפשר להחליף ברוטב סויה בהיר)
  • 2 כפות ציר ירקות או מים עם מעט אבקת מרק
  • 1 כף חומץ שחור / חומץ אורז / חומץ לבן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.

2. בקערה גדולה נוספת, מערבבים את רכיבי הציפוי עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את פרחי הכרובית לבלילה ומערבבים לציפוי מלא. מחממים 4 כפות שמן במחבת גדולה, מטגנים את כל פרחי הכרובית עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.

3. בווק גדול או מחבת גדולה (אפשר להשתמש במחבת בה טוגנה הכרובית, אך יש לנקות ממנה את השמן קודם ולצקת שמן חדש), מחממים 1 כף שמן ומטגנים את הצ'ילי על אש נמוכה עד שהוא ריחני. מוסיפים את הג'ינג'ר, מטגנים עוד דקה ואז מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת תוך ערבוב קל. לבסוף, מוסיפים את והפלפל האדום והבצל הסגול ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה.

4. מערבבים שוב את הרוטב בקערה ומוסיפים אותו לווק או למחבת. מבשלים עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט.

5. מוסיפים את פרחי הכרובית, מערבבים עד לציפוי מלא, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מוסיפים את הקשיו, מערבבים קלות, מבשלים הכל במשך 2 דקות ומסירים מהאש. מגישים מיד.