הום מייד

מתכון למיונז ביתי מסורתי כשר לפסח

מצה פריכה, שכבת מיונז נדיבה, אבוקדו מרוסק דק וביצה מקושקשת - כך נפתחת אצלנו כל ארוחת בוקר בחול המועד פסח וכל ארוחה בכלל אינה שלמה בלי המיונז השמנוני המסורתי הזה. להצלחת המתכון, שימו לב להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר. ביצים קרות ימנעו הסמכה של המיונז (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מיונז ביתי מסורתי כשר לפסח (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כוס שמן אגוזים
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מפרידים את החלבונים מהחלמונים. מניחים בצד את החלבונים למטרה אחרת (כמו הכנת מרנג) ומניחים את החלמונים בקערה.

2. יוצקים את מיץ הלימון לקערה עם החלמונים ומקציפים היטב.

3. לאט לאט שופכים את השמן לקערה - כמה טיפות בכל פעם, תוך הקצפה מתמדת. לאחר שהמיונז התחיל להתעבות, שופכים את השמן בזרם איטי ויציב. אם השמן מתחיל להצטבר, מפסיקים למזוג ומקציפים בזריזות עד שהוא נטמע בתערובת. אם המיונז מתחיל להראות סמיך מדי, מוסיפים מים כדי לדלל אותו למרקם הרצוי - בערך כפית מים בכל פעם. לאחר שכל השמן התערבב, המיונז צריך להיות סמיך ואוורירי.

4. מתבלים בזהירות במלח. מוסיפים מעט מים אם רוצים לקבל מיונז דליל יותר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר