כדורי אגוזים ותמרים מצופים שוקולד
כדורי אגוזים ותמרים מצופים שוקולד (צילום: מלי יהודיוף)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם שקדים גולמיים (לא מומלחים ולא קלויים)
  • 150 גרם תמרים מגולענים
  • 20 שקדים קלויים
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן אגוזים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים

אופן ההכנה:

אאא

1. במעבד מזון, טוחנים את אגוזי המלך, השקדים (הגולמיים) והתמרים עד לקבלת עיסה עם מרקם גס.

2. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל של אגוז מלך ומטמינים באמצע של כל אחד מהם שקד קלוי. מסדרים את כל הכדורים בתבנית, בשכבה אחת, מכסים ומקפיאים למשך 30 דקות.

3. בבאן מארי או בפולסים קצרים במיקרוגל, ממיסים את השוקולד עם השמן.

4. מסדרים את הכדורים על רשת, יוצקים מעל את השוקולד ומפזרים את אגוזי המלך הגרוסים. מעבירים למקרר לשעה להתייצבות לפני ההגשה.

 (צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
הגדלה
 (צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)