
קרם חצילים שרופים עם שום, לימון ומיונז (צילום: shutterstock)
- זמן הכנה20 דקות
- רמת קושיקל
- חלבי
אהבתם? דרגו:
מתכון לקרם חצילים שרופים עם שום, לימון ומיונז(5.00/5) 1 מצביעים
מרכיבים:
- 1 חציל גדול ושמן
- 2 שיני שום
- מיץ מ-1/2 לימון סחוט היטב
- 2 כפות מיונז
- מלח
אופן ההכנה:
אאא 1. שורפים את החציל על אש גלויה עד שהוא חרוך היטב מכל הכיוונים.
2. מעבירים את החציל לקערה, מצננים מעט ומסירים רק חצי מהקליפה.
3. מוסיפים לקערה את השום, הלימון, והמיונז, מתבלים במלח וטוחנים בעזרת מקל בלנדר (כן, יחד עם הקליפה שנותרה על החציל), עד לקבלת מרקם של קרם. שומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.
כדאי ערבול ידני עדין ולא ריסוק במוט.
יוצא נפלא.