קרם חצילים שרופים עם שום, לימון ומיונז
קרם חצילים שרופים עם שום, לימון ומיונז (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 חציל גדול ושמן
  • 2 שיני שום
  • מיץ מ-1/2 לימון סחוט היטב
  • 2 כפות מיונז
  • מלח

אופן ההכנה:

אאא

1. שורפים את החציל על אש גלויה עד שהוא חרוך היטב מכל הכיוונים.

2. מעבירים את החציל לקערה, מצננים מעט ומסירים רק חצי מהקליפה.

3. מוסיפים לקערה את השום, הלימון, והמיונז, מתבלים במלח וטוחנים בעזרת מקל בלנדר (כן, יחד עם הקליפה שנותרה על החציל), עד לקבלת מרקם של קרם. שומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.