רולדת עוף עטופה בפסטרמה
רולדת עוף עטופה בפסטרמה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 250 גרם פרוסות פסטרמה - מכל סוג שאוהבים
  • 500 גרם עוף טחון
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף שמן
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה גדולה, מערבבים את העוף עם השום, השמן, הכוסברה, מלח ופלפל שחור.

2. מסדרים את פרוסות הפסטרמה על גבי נייר אפייה, זו לצד זו.

3. בעזרת כף יד פרושה (רצוי עם כפפה), משטחים את תערובת העוף מעל פרוסות הפסטרמה.

4. מגלגלים לרולדה בעזרת נייר האפייה, כף שהוא יעטוף את הרולדה היטב. מהדקים וסוגרים את הקצוות כמו סוכריה.

5. מניחים את הרולדה בתבנית כש"התפר" של נייר האפייה כלפי מטה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות. פורסים ומגישים לצד חרדל ומיונז ורוטב טריאקי לטבילה.